U utorak se u Beogradu nastavlja suđenje Iliji Jurišiću

Pred sudskim vijećem Višeg suda u Beogradu, kojim predsjeda sudac Dragan Mirković, u utorak i srijedu, 16. i 17. listopada nastavlja se suđenje Iliji Jurišiću.

Prvog dana kao svjedoci pojavit će se Jasmin Imamović, Budimir Nikolić i Mato Zrnić.

U trenutku incidenta na Brčanskoj Malti Jasmin Imamović je obavljao funkciju sekretara Skupštine općine Tuzla i kao jamac njenoj sigurnoj evakuaciji nalazio se u vojnoj koloni koja je napuštala grad.

Budimir Nikilić je bio član Operativnog štaba SJB Tuzla, a Mato Zrnić pripadnik vojske koja je napuštala vojarnu “Husinska buna”, i istog dana se pridružio braniteljima BiH.

Drugi dan je rezerviran za svjedočenje člana Operativnog štaba SJB Tuzla Nikole Slavuljice, Zorana Mlađenovića i Zlatana Cuvaja.

Mlađenović i Cuvaj su svjedoci koje je predložilo Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije, dok su svi ostali svjedoci odbrane.

Jedan dio svjedoka svjedočit će u Beogradu, a drugi video-linkom iz Sarajeva

Mlađenović je trenutno na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica zbog pedofilije. On je uputio pismo veleposlanstvu Srbije i ponudio svoje usluge kao svjedok, a Tužiteljstvo je to prihvatilo, priopćeno je iz Fondacije “Istina Pravda Pomirenje”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*