Ubijen terorist iz Toulousea – skočio je kroz prozor pod kišom metaka

Mohamed Merah, osumnjičeni ubojica sedam osoba u području francuskoga grada Toulousea, skočio je kroz prozor u četvrtak pod kišom metaka pošto je policija upala u stan u kojem je naoružan i opkoljen proveo 32 sata.

“U trenutku kada je policija u kupaonu gurnula sondu s kamerom, ubojica je izletio iz kupaonice silovito pucajući”, rekao je ministar unutarnjih poslova Claude Gueant.

“Na kraju je Mohamed Merah iskočio kroz prozor s oružjem u rukama i nastavio pucati. Na tlu je nađen mrtav”, rekao je Gueant novinarima.
Osumnjičeni 24-godišnji Francuz alžirskog podrijetla Merah je bio 32 sata zabarikaridan u svome stanu u zgradu koju je opkolila policija i s njime pregovarala o predaji. Njegovo se stajalište međutim zaoštrilo usrijedu navečer i pregovore je prekinuo.

“Unatoč svim naporima tijekom noći da ponovno uspostavimo kontakt s njime radijskom vezom, kontakta nije bilo”, rekao je ministar. Navodno je rekao da želi u “umrijeti s oružjem u rukama”.

Svoju akciju taj mladić koji je boravio u Pakistanu i Afganinstanu, a u Francuskoj ga je pratila obavještajna služba, opravdavao je željom za osvetom za smrt palestinske djece i za sudjelovanje francuske vojske u sukobu u Afganistanu.

Gueant je ranije rekao policiji kako se nada da će uloviti živog Meraha koji je pregovaračima, dok je s njima razgovarao, priznao da je ubio trojicu vojnika kao i troje židovske djece. Specijalci su ušli u peterokatnicu u predgrađu Toulousea, a u akciji su dvojica ranjena, rekao je ministar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*