Ubijenom župniku Mili Ivančiću 1. veljače su provalnici upali u kuću, a prošle godine je opljačkan

Mile-IvancicNakon vijesti o ubojstvu Mile Ivančić, župnika župe Gospićko-senjske biskupije sv. Franje Asiškog Zavalje, na mjestu događaja bili su ekonom Gospićko-senjske biskupije preč. Nikola Turkalj i župnik iz Plitvica vlč. Josip Stefančić. Prema riječima ekonoma Turkalja, svećenik Ivančić je volio svoje svećeništvo i volio svoj narod i sve ljude pa je sve duboko potresla njegova nasilna smrt.

POVEZANO:
U selu Zavalje kod Bihaća na vrlo svirep način ubijen župnik Mile Ivančić

Župnik u Bihaću fra Božidar Blažević, koji je bio na mjestu događaja čim je za to saznao, kazao je da je vlč. Mile Ivančić rado družio sa svećenicima bihaćkoga kraja te vrlo lijepo surađivao kao i da je bio voljen od svih. Spomenuo je da je vlč. Ivančić rođen 29. rujna u župi Zavalje, a za svećenika zaređen 1963. za Uskrs pa je početkom travnja ove godine planirao proslaviti 50. obljetnicu svećeništva odnosno zlatnu Misu.

Također je spomenuo da se, iz onoga što je mogao vidjeti, ubojstvo vjerojatno dogodilo u večernjim satima u petak, 8. veljače kad se župnik vratio od jedne obitelji s večere i ušao u župnu kuću gdje je napadnut. Također je vidljivo da su teške ozljede glave nanesene kamenom kao da i se, prema tragovima krvi može se zaključiti da su napadači nakon napada izišli iz kuće i zaključali je te se udaljili s lica mjesta.

Spomenuo je da su prije osam dana odnosno 1. veljače dvojica provalnika ušli noću u župnu kuću dok je župnik Ivančić bio u spavaćoj sobi, ali ih nije uspio prepoznati jer su bili maskirani.

Također mu je pred Božić prošle godine iz župne kuće otuđeno oko 25.000 kuna kojima je namjeravao isplatiti majstore za popravak krova.

Ravnatelj Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II.” u Bihaću vlč. Slavo Grgić ima samo riječi hvale za vlč. Ivančića koji je u Zavalju župnik od 1997. godine gdje ga je dočekala spaljena crkva i župni stan. Dodao je da su mu svećenici bihaćkoga kraja pomogli prigodom nedavnog useljenja i namještanja župne kuće. [Fena, KTA]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*