Ubuduće glasovanje samo u veleposlanstvima i konzulatima!

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, koji se u javnosti najčešće nazivaju dijasporom, ubuduće će izvan države moći glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a birat će tri zastupnika. To je suština dogovora čelnika HDZ-a i SDP-a, o kojemu su popodne u zagrebu javnost izvjestili predsjednici ovih dviju stranaka Jadranka Kosor i Zoran Milanović. Time je postignut dogovor i o jedinom preostalom otvorenom pitanju vezanom uz ustavne promjene dviju stranaka čiji su glasovi nužni za dvotrećinsku većinu, potrebnu za donošenje ustavnih promjena u Saboru.
Premijerka Kosor kazala je kako bi na temelju dogovorenih rješenja Ustav trebao biti izmijenjen do kraja ove sjednice Sabora, to jest do polovice srpnja, ističući da će se osigurati uvjeti za donošenje drugih zakona, nužnih za završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
Milanović je rekao kako je riječ o rješenju s kojim ćemo svi moći živjeti u nekoliko sljedećih godina i zbog kojega nitko nikom neće prebacivati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*