Učenici Andrićevu godišnjicu obilježili izložbom originalnih radova

U povodu 120. obljetnice rođenja velikog umjetnika, književnika i nobelovca Ive Andrića, zagrebačka Osnovna škola Ive Andrića organizirala je izložbu učeničkih likovnih radova Andriću u čast.

Učenici su izradi crteža i slika pristupili inspirirani citatom Ive Andrića iz pripovijetke “Aska i vuk”: “Mi i ne znamo koliko snage i kakve sve mogućnosti krije u sebi svako živo biće. I ne slutimo što sve umijemo. Budemo i prođemo, a ne saznamo što smo sve mogli biti i učiniti.”

“Oslobodili su svoju kreativnost, osjetili ljepotu stvaranja i kroz različite načine interpretacije, pokazali su snagu i svježinu dječjeg likovnog stvaralaštva. Kroz kreativnu igru, komunikacijom s djelima likovne umjetnosti, učili su likovni jezik, rješavali likovne probleme i dogodili su se radovi neobičnog likovnog izraza”, ističe njihova profesorica, akademska slikarica Lahorka Rožić.

“Učenici su crtežima i slikama posvećenim obilježavanju jubilarne 120. godišnjice rođenja velikog pisca, Ive Andrića iskreno progovorili svojim originalnim dječjim likovnim jezikom”, napominje Lahorka Rožić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*