Udruga veterana HVO Sarajevo: Hrvatski narodni sabor stranački skup

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO SARAJEVO  izražava jasan stav da je tzv. Hrvatski narodni sabor u BiH, koji bi se sutra trebao održati u Mostaru, zapravo stranački skup HDZ BiH, a ne tijelo koje je izraz općih interesa Hrvata u BiH – navedeno je u priopćenju Udruge.

– Da bi najavljeni sabor doista bio svehrvatski, na njemu bi morali sudjelovati svi izabrani predstavnici iz reda hrvatskog naroda, a ne samo predstavnici politike koja već dvadeset godina prisvaja ekskluzivitet zastupanja hrvatskih nacionalnih interesa u BiH.

Ciljevi ovakvoga okupljanja su, zapravo, stvaranje nepovoljnog političkog ambijenta tijekom pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou, delegitimiranje uspostavljene vlasti u FBiH, poticanje konflikata s bošnjačkim političkim predstavnicima te savezništvo s politikom Milorada Dodika. Stoga smatramo da tzv. Hrvatski narodni sabor u BiH  nema za cilj rješavanje problema institucionalne neravnopravnosti Hrvata u BiH, stoji u priopćenju.

(Hrvatska riječ)

10 Comments

  1. Sa vama se ne slaze Udruga umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevske županije i HVIDRA-a Grada Sarajevo!

    • To je nebitna stvar jer je riječ o skupu dvije stranke, a Vi budite u opoziciji naredne 4 godine to je puno teže nego internet 🙂

  2. HSP nikad neće biti sluga Čoviću i Ljubiću.Imamo pravo misliti drugaćije od HNS-a.Ne napadjte ljude koji nemisle kao sudionici na saboru.

  3. Muslimanska politika nalaaze pravasima da razbijaju Hrvatsko Zajednistvo ili Hrvatski Narodni Sabor. Jaki nacionalni pokret koji ce morati i medjunarodna zajednica uociti da Muslimanska politika sa judinim sinovima zele unistiti Hrvate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*