Udruge Hrvata iz BiH kod Josipovića

josipovic-hkd-naHrvatski predsjednik Ivo Josipović sastao se u svom uredu s predstavnicima akademskih, kulturnih i poslovnih udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine predvođenih Hrvatskim kulturnim društvom ”Napredak”, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH. Čelnici udrha upoznali su ga s problemima s kojima se susreću pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, pri čemu su zaključili su kako je opstanak i boljitak Hrvata u BiH od strateškog interesa i za Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te zamolili predsjednika Josipovića da pomogne u definiranju sveobuhvatne politike koja će prije svega pomoći opstanku i jednakopravnosti Hrvata u BiH, stoji u priopćenju.
Iz HKD “Napredak” je pak precizirano da je na sastanku, između ostalog, bilo riječ i o zakonu o prebivalištu koji će biti na obostranu korist, kako za Republiku Hrvatsku tako i za one hrvatske državljane koji imaju dvojno prebivalište.
Sastanku su pored prof. dr. Franje Topića, predsjednika HKD “Napredak”, nazočili i prof. dr. Miljenko Aničić, direktor Caritasa u Banjoj Luci; Vladimir Šoljić, predsjednik Hrvatske zajednice Herceg-Bosne; Franjo Rajković, vlasnik tvrtke Economic i predsjednik Udruge poslodavaca iz Viteza, te odvjetnik Krešimir Zubak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*