Udruge kod Komšića: Sporazum SDP-a BiH i HDZ-a BiH je poguban za BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas predstavnike 15 organizacija civilnog društva u BiH s kojima je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te sporazumu (SDP-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990) koji se pojavio u javnosti, a tiče se rješenja presude “Sejdić – Finci”.

Zajedničko mišljenje je da je ovaj sporazum poguban za BiH i njene građane te da se eventualnom implementacijom ovog sporazuma povećava stupanj diskriminacije građana BiH, u zavisnosti od toga gdje imaju prebivalište i kako se izjašnjavaju.

Jedan od predstavnika organizacija civilnog društva Dervo Sejdić naglasio je da je cilj njegove tužbe Sudu u Strasbourgu bio da osigura nadu stotinama tisuća ljudi koji se ne osjećaju kao pripadnici konstitutivnih naroda, da budu ravnopravno birani te imaju šansu jednoga dana sjediti u zgradi Predsjedništva BiH i raditi u najboljem interesu ozemlje.

Komšić je ponovio da je ovakav sporazum neprihvatljiv te da mora doživjeti ispravke, ali ne kozmetičke nego suštinske, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

1 Comment

  1. Grupa smo/umisljenim politicara. ruse ugled drzave za koju sa oni bore.Daleko su gori od Dodika ili HDZ.Komsic i slicni takvi politicare ne zele Bosnu i Hercegovinu ako nije po Komscevom vojli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*