Ugovori o rekonstrukciji kuća u općini Šamac

Predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su sa osam povratnika potpisali Ugovor za rekonstrukciju kuća u sedam mjesnih zajednica i to u Šamcu dvije, Kornica, Hrvatska Tišina, Zasavica, Srednja Slatina, Gornji Hasić i Donji Hasić po jedna.

Povratnici će dobiti građevinski materijal za stambene objekte u vrijednosti oko 100.000,00 maraka koji treba biti ugraden do proljeća naredne godine. Građevinski materijal dobile su dvije povratničke bošnjačke i šest hrvatske obitelji. Dodjela građevinskog materijala povratnicima daje se za projekt “Dodjela materijala po javnom pozivu iz 2009. godine“.

Kompletnu proceduru vodi federalno ministarstvo, a građevinski materijal bit će dodijeljen u roku od 40 dana. Predstavnik Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice Sead Mulalić rekao je da se radi o projektu “Proračunska stavka federalnog Ministarstva za povratak raseljenih osoba i izbjeglica na područje RS u Posavini u općine RS”. Između ostalih tu su Šamac, Derventa Brod Vukosavlje, Modriča i Pelagićevo.

Ukupna proračunska stavka u federalnom ministarstvu je 2 milijuna za ovu godinu, od toga 1,5 milijun ide na infrastrukturu i zapošljavanje povratnika i 500 999 maraka za rekonstrukciju stambenih objekata. On je dodao da će u bližoj budućnosti iz redovnih sredstava iz transfera i dalje kao i prošle godine tretirati povratnike u RS i bit će još ulaganja na ovo područje. [posavina.bloger.hr/]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*