Uhićen bivši glavni rizničar HDZ-a Mladen Barišić

Mladena Barišića, ravnatelja hrvatske Uprave carine te bivšega glavnoga rizničara HDZ-a, jutros rano ujutro uhitila je policija. Odveden je u centralu policijskoga Uskoka, a pretraženi su mu stan, ured i dva automobila, privatni i službeni.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je medijima da je Barišić uhićen zbog sumnje na povezanost s tvrtkom Fimi media čija je direktorica te Barišićeva bliska prijateljica Nevenka Jurak već nekoliko mjeseci pritvorena u Remetincu.

Prema izjavi Barišićeva odvjetnik Ante Madunića, njegova se branjenika tereti za udruživanje za počinjenje kaznenoga djela s drugim osobama, nezakonito posredovanje te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Policija nije željela reći zbog kojega se konkretnoga djela Barišića lišilo slobode, no lista mogućih pravaca iz kojih su Uskok i policija mogli krenuti na njega je dugačka.

U nekliko dosadašnjih akcija koje su rezultirale istragama protiv Nevenke Jurak, Anite Papeš Lončar i poduzetnika Bojana Dimića, a odnedavno i bivšega direktora Hrvatskih šuma Darka Beuka, policija je naglasila da kontinuirano istražuje poslovanje tvrtke Fimi media koja je za vrijeme premijerskog mandata Ive Sanadera od anonimne tvrtke za oglašavanje zahvaljući poslovima s državnim poduzećima te ministarstvima postala “gospodarsko čudo” sklopivši poslove teške oko 180 miljuna kuna te da je na taj način novac zapravo iz državnog proračuna prebacivan u blagajnu HDZ-a, ali možda i u neke privatne džepove ljudi bliskih Sanaderu.

Kao ključnu sponu u tome policija i Uskok identificirali su Barišića koji je, obnašajući dužnost stranačkog rizničara, i bio osoba koja je u sve uveo N. Jurak. Nakon toga je Barišić direktore upućivao na suradnju s njom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*