Uhićen Branimir Glavaš

Bivši hrvatski saborski zastupnik Branimir Glavaš uhićen je kasno poslijepodne u Drinovcima u BiH, gdje živi otkako je u Zagrebu osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991., doznaje se u utorak navečer od jednog od njegovih branitelja u Hrvatskoj. Zagrebački odvjetnik Ante Madunić potvrdio je Hini da se kasno poslijepodne telefonom čuo s Glavašem u trenutku uhićenja.

“Službeno nisam obaviješten o čemu je riječ no pretpostavljam da je Glavaš pritvoren jer je Sud u BiH potvrdio presudu izrečenu u Hrvatskoj kojom je Glavaš za ratne zločine osuđen na osam godina zatvora”, kazao je Madunić.

Dodao je da Glavaš ima tri dana za podnošenje žalbe na određivanje pritvora i trideset dana za žalbu na odluku o potvrđivanju presude.

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić u utorak navečer nije mogla potvrditi informaciju o Glavaševu uhićenju kao ni to da je Sud BiH potvrdio zatvorsku presudu koju je Glavašu ranije pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske.

Ročište po zahtjevu Hrvatske za upućivanje Glavaša na izdržavanje zatvorske kazne na Sudu BiH održano 20. rujna. Tada je najavljeno kako će presuda u ovom slučaju biti donesena “u što skorije vrijeme”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*