Uhićen Damir Polančec

polanc-uhicenDamir Polančec, bivši potpredsjednik hrvatske vlade, uhićen je jutros u svojoj kući u Koprivnici. Mediji javljaju da je uhićen zbog sumnji da je umiješan u aferu u vezi s Podravkinim dionicama, a njegov odvjetnikm Ante Nobilo je reko tek da se Polančeca sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti pa pretpostavlja da je zbog toga i uhićen. Policija je obavila premetačinu Polančecove kuće u Koprivnici i stana u zagrebačkom naselju Vrbik.
HRT iz policije doznaje da se kriminalistička obrada provodi nad još četiri osobe u sklopu nastavka operacije Menadžer. Među njima je i zagrebački odvjetnik Zoran Marković, bivši direktor tvrtke Fima Ami na Malti, koji je također uhićen. Na tu je tvrtku varaždinska Fima prenijela paket od 10,6 posto dionica Podravke.
HRT na svojim web stranicama prenosi izjavu ministara pravosuđa Ivana Šimonovića koji kaže da se radi o “slučaju visokog profila” te da je “izuzetno važno izbjeći pritiske na pravosuđe”. “Nitko ne može Državnom vjetništvu govoriti koga smije, a koga ne smije procesuirati, niti sudu kako odlučivati”, rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović, ističući da u ovom i svim ostalim slučajevima treba poštivati načela pravne države – svi su jednaki pred zakonom, ali i nevini dok im se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja, a utvrdi li se osnovana sumnja, može im se odrediti pritvor te poduzimati istražne radnje…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*