Uhićen osumnjičeni za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu

Po nalogu tužitelja iz Regionalnog tima II Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Federalne Uprave policije, tijekom protekle noći su u Bugojnu lišili slobode Šego Osmana, osumnjičenog za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog pučanstva, iz članka 173. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Šego Osman, rođen 13.5.1966. godine u Gornjem Vakufu, nastanjen u Bugojnu, državljanin BiH, pod  istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog pučanstva, iz članka 173. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedeni osumnjičeni se tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, na području Bugojna, tijekom 1993. godine u svojstvu pripadnika  Armije BiH, sudjelovao u zločinima nad civilima hrvatske nacionalnosti s područja Bugojna.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*