Uhićen provalnik u katedralni Župni ured

Policijski službenici u ponedjeljak su lišili slobode M.M., rođenog 1983. godine u Bogovićima, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je 06. listopada izvršio tešku krađu u župnom uredu Srce Isusovo, objavljeno je na internetskoj stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U priopćenju stoji da je o tome obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.M. je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedene osobe, napominje se u priopćenju.

Prema riječima župnog vikara Ive Jezidžića, provalnik je 6. listopada u 18.30 sati, dok je vikar slavio Misu u obližnjoj crkvi sv. Ćirila i Metoda a župnik misio u crkvi Kraljice svete krunice na Banjskom Brijegu, provalio u župni ured kroz prozor na prvom katu, do kojeg se popeo ljestvama, te se spustio u prizemlje i provalio kancelarijska vrata i otuđio 130,00 KM i sitniš iz dvije kasice za siromahe te ključ od katedrale i skutera kao i kacigu za skuter.

Po povratku s Mise, vikar Jezidžić je primijetio provaljena vrata te pronašao mladog provalnika u dvorištu kako pokušava upaliti skuter te mu neprimjetno prišao i zatražio da vrati što je otuđio. Provalnik mu je vratio kacigu, i ključeve od katedrale i skutera, ali ne i novac.

U razgovoru je mladi provalnik kazao župnm vikaru da je lopov i da je gladan te da živi na ulici. Na njegov poziv da uđe u župni ured na razgovor, mladi provalnik je preskočio dvorišni zid i pobjegao. Uskoro je stigla policija koja je, na temelju video nadzora, prepoznala mladog provalnika koji je, zbog vještine penjanja, dobio nadimak “Spiderman”, kazao je Jezidžić. [kta]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*