Uhićena Dijana Čuljak: Sudjelovala u nezakonitim izvlačenjeu više od 16 milijuna kuna?

dijana-culjakDijana Čuljak, bivša HTV-ova urednica, uhićena je večeras u Zagrebu, javio je Jutarnji list, pozivajući se na neslužbene informacije iz izvora bliskih policiji.

Bivša HTV-ova urednica osumnjičena je u aferi Core media u kojoj se njezinog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i još četiri osobe tereti za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot, piše Jutarnji list

Vladimir Šelebaj, prvoosumnjičeni u toj aferi, u istrazi je i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu izjavio je tvrtka Core medija osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovicu učešća u tvrtki i da su dijelili zaradu.

Dijana Čuljak poriče da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njezin sukob interesa, budući je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core Media je radila emisije za konkurentsku televiziju.

“Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno”, rekla je Čuljak svjedočeći na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito da bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije Core Medije.

U medijima su, u međuvremenu, objavljeni njezini SMS-ovi iz kojih se može zaključiti da je bila upoznata s poslovima Core Medije.

Njezin odvjetnik Gordan Preglej zasad nije želio ništa komentirati, rekavši da će nešto više moći reći “malo kasnije”.

Čuljak je uhićena na dan kada je USKOK u postupku protiv bivšeg direktora programa Nove TV Svilana odustao od saslušanja zaštićenog svjedoka pod pseudonimom Krešo s kojim u posljednje vrijeme nisu mogli stupiti u kontakt. Riječ je o svjedoku koji je, po pisanju tiska, u istrazi tužiteljima ispričao da su od producentske tvrtke Core Media honorare “opranog” novca primali neki političari, dužnosnici državnih tvrtki, izdavači i kolumnisti zaposleni u tiskanim medijima, među kojima navodno i dvoje bivših čelnika s HRT-a.

Osim njegova identiteta, nije poznato ni zašto je “Kreši” dodijeljen status zaštićenog svjedoka u postupku u kojem se Svilanu sudi da je od 2004. do 2007. od Šelebaja primio više od 260 tisuća eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija te producentske kuće.

Svilanov branitelj Ljubo Pavasović Visković kazao je večeras da mu nije poznato zašto je Dijana Čuljak uhićena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*