Uhićeni teroristi koji su postavili bombu ispod automobila HDZ-ovog zastupnika

Djelujući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Uprave policije Federacije BiH i kantonalnih policijskih agencija, na području Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Središnja Bosna, pronašli su i priveli više osoba, koje se dovode u vezu s terorističkim aktom-postavljanjem eksplozivne naprave pod automobili Ive Tadića u Zenici, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Tadić je HDZ-ov zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije.

U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da je eksplozija nastupila postavljanjem vojne-protupješačke nagazne mine zvane “pašteta“, koja je bila postavljena ispod kotača automobila VW „Pasat“ u vlasništvu Ive Tadića, te koja je najvjerojatnije aktivirana usljed pokretanja automobila.

Također, u dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da je postavljanje eksplozivne naprave najvjerojatnije motivirano političkim razlozima.

Privedene osobe osumnjičene su da su sudjelovale u nabavljanju, prosljeđivanju i postavljanju navedene eksplozivne naprave. Ove osobe osumnjičena su da su počinile teroristički čin sa ciljem ozbiljnog zastrašivanja pučanstva, čin narušavanja i uništavanja osnovnih političkih i društvenih struktura u FBiH, kao i napad na život osoba koji može prouzročiti njihovu smrt, te se sumnjiče za kazneno djelo terorizam.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, odlučit će o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Tužiteljstvo BiH u koordinaciji sa Upravom policije FBiH, te ostalim policijskim agencijama, nastavlja rad na prikupljanju dokaza i utvrđivanje činjenica u svezi navedenog događaja.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*