Uhićenja za zločine u vojarni Viktor Bubanj i u selu kod Gradiške

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su na području Sarajeva uhitili Besima Muderizovića (1952.) i Ramiza Avdovića (1955.), zbog postojanja osnovane sumnje da su 1992. godine u prostorijama bivše vojarne “Viktor Bubanj” te u Centralnog zatvora u Sarajevu počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Sipa je priopćila da će privedene osobe “nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predana na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, po čijoj naredbi su i lišene slobode”.

Praktički istovremeno, na prijedlog Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci, uhićeni su Radivoj Tendžerić i Dragoslav Stanić zbog sumnje da su 1993. godine počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tendžerić je uhićen na području Gradiške, dok je Stanić doveden iz KPZ-a u Doboju, gdje izdržava kaznu za drugo krivično djelo. Sumnjiči ih se da su u lipnju 1993. godine u selu u blizini Gradiške ubili bračni par.

Obojica su saslušani u banjolučkom Okružnom sudu, a tužiteljstvo u Banjoj Luci je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*