Ukinut pritvor Saši Boniću optuženom za postavljanje bombe pod automobil HDZ-ovih zastupnika

Sud Bosne i Hercegovine donio je 3. veljače 2012. godine, rješenje u predmetu Zijad Dervišević i drugi, kojim se optuženom Saši Boniću ukida pritvor i određuju mjere zabrane. Bonić je optužen za kazneno djelo terorizam, skupa s Zijadom Derviševićem i Amelom Seferom.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu za terorizam protiv ova tri bosanskohercegovačka državljana koji su uhićeni zbog sumnje da su postavili eksplozivnu napravu u automobil dvojice zastupnika HDZ BiH u Parlamentu Federacije BiH odnosno u skupštini Zeničko-dobojske županije.

Mjere zabrane prema Boniću su sljedeće:

1. Zabrana napuštanja mjesta boravišta. Mjesto boravišta optuženi ne može napustiti bez prethodnog odobrenja ovog Suda, izuzev ukoliko ga ne napušta da bi se pojavio u ovoj kaznenopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužiteljstva;

2. Zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje putnih isprava uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine;

3. Zabrana sastajanja i kontaktiranja s određenim osobama;

4. Optuženom se naređuje da se jednom sedmično javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora, službeno je priopćeno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*