Umjetnici i estradnjaci u registru: Antun Vrdoljak istovremeno bio ravnatelj televizije i pripadnik MUP-a!?

Upravo objavljeni registar hrvatskih branitelja pretražuje se i analizira po različitim kriterijima, pa su se tako novinari dosjetili pogledati koja imena iz svijeta umjetnosti, glazbe i sporta se u njemu mogu naći.

Jedan od poznatih boraca bio je pokojni glumac Sven Lasta koji je upisao 438 dana u borbenom i još 1.316 dana u neborbenom sektoru. U neborbenom sektoru 164 dana proveo je i glumac Žarko Potočnjak, dok Božidar Alić u borbenom sektoru ima 321 dan, piše Večernji list.

Goran Višnjić proveo je 108 dana u borbenom sektoru, a u istom je sektoru 741 dan proveo i Leon Lučev. U Registru je svoje mjesto našao i poznati redatelj Antun Vrdoljak kojem je upisano 880 dana u borbenom sektoru u MUP-u.

Jutarnji list u vezi s time napominje da je Vrdoljak od 1991. do 1995. godine bio na čelu Hrvatske radiotelevizije te za podatak da je Vrdoljak u borbenom sektoru proveo više od dvije godine konsatira: “To je naravno potpuno nemoguće jer osim što je nevjerojatno da je na čelu javne televizije bio pripadnik MUP-a, teško da je Vrdoljak iz ureda na Prisavlju nakon radnog vremena odlazio u MUP, odjevao policijsku odoru i išao na ratište. A prema podacima iz Registra to je trebalo biti upravo tako.”

Među glazbenicima koji su 90-ih bili punoljetni u Registru se nalazi Marko Perković Thompson koji je u borbenom sektoru proveo 969 dana. Dražen Zečić također se našao u Registru branitelja gdje su mu upisano 603 dana u borbenom sektoru. Frontmen Daleke obale Marijan Ban u borbenom sektoru proveo je 116 dana.

Pjevač koji je izvodio popularnu ratnu pjesmu “Hrvatine” Đuka Čaić je, prema Registru, 81 dan proveo u borbenom sektoru. U neborbenom sektoru u Registru našao se i frontmen Aerodroma i bivši gitarist Azre Jurica Pađen. Upisana su mu 122 dana u MORH-u.

Od sportaša se u Registru branitelja našao boksač Damir Škaro koji je u borbenom sektoru proveo 550 dana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*