Umro novinar HTV-a Joško Martinović

Na web stranicama Hrvatske radiotelevizije objavljena je vijest o smrti Joška Martinovića, “genijalnog novinara koji je svojim prepoznatljivim stilom na televiziju donio nove standarde”.

Joško Martinović je izvještavao s bojišnica u Domovinskom ratu, bio je prvi ratni reporter koji je ušao u Knin, radio je u emisiji “Živa istina” i vrlo popularnom “Globalnom sijelu” u kojem su se deset godina objavljivale neobične priče običnih ljudi iz svih krajeva Hrvatske.

Rođen je u Zagrebu 23. rujna 1963. godine, ali je prve godine života proveo je u Metkoviću. Školovao se u Zagrebu, gdje je vrlo uspješnu karijeru završio na HTV-u.

Kolege novinari na HRT-u pišu da je Martinović je bio bolestan već sedam godina: “Ali kako su kod Joška činjenice uvijek bile malo drukčije, bilo bi ispravnije reći: živio je punom snagom svih svojih 47 godina. Ponajviše ovih posljednjih mjeseci.”

Pišu da su ga na Hrvatskoj televiziji svi poznavali i da su ga mnogi voljeli. Prve novinarske korake započeo je u “Zagrebačkoj panorami”, reportažama kakve su do tada bile nezamislive u informativnim emisijama. Joško Martinović je u svojim projektima postavljao uvijek nove profesionalne standarde. Dobitnik nekoliko uglednih nagrada, pamtit će ga po projektima poput “Žive istine”, “Zlatne ribice” i “Globalnog sijela”, no svi koji su ga dobro poznavali znaju i to da je želio ostati zapamćen jednostavno kao – reporter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*