UN objavio popis najsretnijih zemalja na svijetu, na prvom mjestu je Danska

Svjetski izvještaj o sreći, čiji je autor Komisija Ujedinjenih naroda, objavio je popis najsretnijih zemlji na svijetu, piše portal Dnevnik.hr.

1. Danska – Danska je zasjela na čelnu poziciju popisa najsretnijih zemalja na svijetu. Ovo će možda šokirati one koji su na prvom mejstu očekivali neku egzotičnu zemlju, okupanu suncem, koja nama strancima, djeluje kao da je oslobođena svih problema.

2. Finska – Stanovnici Finske znaju pravi recept za sreću. Za njih to je zdrav život, ravnoteža između posla i privatnog života i kavliteta života.

3. Norveška – Ne samo da Norveška rankira kao jedna od najsretnijih zemalja, već se često nađe i na popisu zemalja poželjnih za život.

4. Nizozemska – Jesu li tulipani i bicikli razlozi ili znakovi sreće? Ovo je za Nizozemce pitanje kokoši i jajeta. Nizozemska je pokazala iznenađujuće visoku razinu jednake distribucije sreće među Nizozemcima.

5. Kanada – Kanada se može pohvaliti visokom razinom političke slobode, jakih društvenih veza, zdravstvene i ekonomske stabilnosti. Sve ovo dovoljan je razlog za sreću Kanađana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*