Uprava Hrvatskog rukometnog kluba Izviđač zabranila hrvatske zastave na tribinama

Prije početka utakmice HRK Izviđač – RK Sutjeska koja se igrala u utorak u Ljubuškom, domaćim navijačima, popularnim Skutima, Uprava kluba za koji navijaju je zabranila unošenje i isticanje hrvatskih zastava za vrijeme utakmice u dvorani.

Iz ove navijačke skupine ističu kako su hrvatske zastave nosili i isticali na svim utakmicama, ne želeći nikoga isprovocirati. Uostalom, navijači se pitaju, koga mogu provocirati sa hrvatskom zastavom u hrvatskom gradu?
Navijačka skupina Skauti koja je poznata po primjerenom navijaju bez incidenata ne može vjerovati koju je odluku donijela uprava HRK Izviđača, gle čuda hrvatskog rukometnog kluba Izviđača!

Kad smo došli pred dvoranu, po uobičajenom rasporedu idu se postaviti zastava i transparenti, u kojoj smo namjeri bili spriječeni! Dobivamo odgovor kako se ne smiju unijeti nikakve zastave! Otišli smo u upravu pitati što se događa, dobili smo odgovor o novodonešenoj odluci da se zastave ne smiju unijeti u dvoranu! Odlučili smo ostati ispred dvorane i ostati uz svoje zastave, zastave za koje su ginuli naši branitelji ne tako davno, ističu iz Skauta.

Osudili su upravu koja je donijela takvu odluku, zatražili su javnu ispriku i ostavku ljudi koji su odgovorni za ovaj čin, ako ništa iz moralnih razloga!

Na početku drugog poluvremena hrvatska zastava sa natpisom Ljubuški prošvercana je u dvoranu. Unio ju je jedan gospodin, revoltiran odlukom da se zabrani unošenje zastava!

Skauti kažu kako nisu htjeli švercati hrvatske zastave. Poručili su kako ne žele švercati ”naše zastave u našem gradu i našoj dvorani, zato smo ostali vani!”

Dok se uprava ne ispriča za svoj čin i ne ukine svoju sramotnu odluku, navijači su pozvali cijelu općinu da odbiju poslušnost i pruži im potporu u zahtjevu da na tribinama bude, hrvatska zastava!

Ovo je sramota koju moraju osuditi sve Hrvatske institucije, ako ih uopće još ima! Zar je stvarni projekt ove regionalne lige rehabilitacija jugoslavenske lige u kojoj su bile donošene ovakve odluke, pitaju se navijači Izviđača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*