Uputa veleposlanstvima Srbije: Na vidna mjesta istaknite sliku Tomislava Nikolića!

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova naložilo je veleposlanstvima i konzulatima u svijetu da na vidna mjesta istaknu fotografije šefa države Tomislava Nikolića, potvrđeno je beogradskim medijima u ovom ministarstvu.

List Danas, pozivajući se na izvore iz ministarstva, piše kako je glavni tajnik ovog ministarstva Zoran Marković prije nekoliko dana uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije diljem svijeta s instrukcijom gdje i kako postaviti uokvirenu fotografiju Nikolićeva portreta.

Kasnije je ta informacija potvrđena i Blicu
.
Prema pisanju Danasa, Marković je naveo da “u skladu sa zahtjevom Generalnog tajništva predsjednika Republike Srbije”, u odgovarajućim prostorijama veleposlanstava i konzulata (“ured šefa predstavništva, prijemni salon ili na drugim prikladnim mjestima”) treba biti istaknuta uokvirena fotografija predsjednika Tomislava Nikolića formata 30×45 centimetara, te da je “dostavlja u privitku”.

List piše kako do sada nije bila praksa postavljanja fotografija šefa države u diplomatsko-konzularnim predstavništvima niti je to uređivano naredbom, pa tako, osim doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, nisu bili izloženi portreti predsjednika Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, pa čak ni Slobodana Miloševića.

U ministarstvu vanjskih poslova Blicu je rečeno da je “riječ o uobičajenoj praksi”.

“Fotografije su se držale u veleposlanstvima i za vrijeme prethodnog predsjednika, držat će se i za vrijeme svakog sljedećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svugdje u svijetu”, rekao je Blicu glasnogovornik MVP Miloš Todorović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*