Ured hrvatskog predsjednika: Dodik je lagao da mu je Josipović čestitao Dan RS!

Ured hrvatskog predsjednika Ive Josipovića demantirao je tvrdnju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da mu je Josipović poslao čestitku u povodu Dana Republike Srpske.

Podsjetimo, Dodik je u nedjelju navečer, u razgovoru za RTRS među ostalim izjavio: “Danas sam dobio i čestitku od gospodina Josipovića za dan republike. Nažalost, on neće moći prisustvovati ovdje devetoga. Evo, prvi put dobivamo čestitku od jednog predsjednika Hrvatske.”

Informaciju o Dodikovu intervjuu objavili su mnogi mediji u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, ističući naglašavajući posebno upravo Dodikovu tvrdnju da mu je Josipović uputio čestitku.

Međutim, uslijedio je demanti iz Josipovićeva ureda. Vjesnik piše da je uz demanti ured dao i objašnjenje kako se državne čestitke u ime Republike Hrvatske upućuju samo suverenim državama, iz čega proizlazi da dan državnosti Hrvatska može službeno čestitati isključivo Bosni i Hercegovini, a nikako ne i njezinu manjem entitetu.

“Republika Hrvatska poštuje Ustav Bosne i Hercegovine i strukturu utvrđenu Daytonskim sporazumom. U skladu s tim, predsjednik Republike Hrvatske želi surađivati s predstavnicima svih konstitutivnih naroda i svih građana Bosne i Hercegovine”, ustvrdili su s Pantovčaka.

2 Comments

  1. Kakve se tu politicke igre igraju. Dodik slaze, a Josipovic ili njegov ured ga demantuje. Postavlja se pitanje, gde je istina ili ko je rekao istinu a ko laze. Dodik bi u ovom slucaju trebao da reaguje,ako to ne uradi, onda su samo dvije stvari u pitanju:
    1. da je stvarno slagao ili
    2. da je rekao istinu jer mu je Josipovic licno cestitao, a da bi bili zakamuflirano, URED ga je demantirao, a to mu bas puno i ne smeta.
    Tako se izbegla velika buka,jedne smo smirili a druge uveselili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*