Uredniku HTV-ova TV kalendara prijeti smjena zbog priloga o Juri Francetiću

Vladimir Brnardić, urednik HTV-ova TV kalendara, mogao bi biti smijenjen ili će mu biti dodijelljen mentor, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Neposredan povod je emisija prikazana prije tri tjedna na koju je reagirala Građanska akcija poslavši otvoreno pismo medijima i upravi HRT-a u kojem traže smjenu urednika Brnardića.

U Otvorenom pismu stoji: “TV kalendar je 27. prosinca 2012. pokušao naučiti gledatelje i našu djecu da Jure Francetić nije bio jedan od ratnih zločinaca. On je, prema HRT-u, bio ‘legendarni borac’ koji je izbio na Drinu, on se borio protiv partizana – onih zlih koljača Hrvata – u Bosni i okolici Sarajeva i u Han-Pijesku. Apsurdno da je takav iskrivljen prikaz ratnog ustaškog zločinca i koljača Jure Francetića izašao u 21. stoljeću s javne televizije. Neprihvatljivo je da se veliča kvisling koji je osramotio hrvatski narod. Hrvatski narod je, ne zaboravimo, dao najviše antifašističkih boraca pod oružjem u Europi. Tim nasljeđem antifašizma trebali bi se ponositi, to je utkano u naš Ustav i temelj naše državnosti – temelj moderne Hrvatske.”

Građanska akcija traži u svom priopćenju od glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da smijeni Brnardića koji je urednik TV kalendara postao 2011. nakon što je u mirovinu otišao Obrad Kosovac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*