Ustavni sud poništio odluku o pritvoru, Boljkovac na slobodi

Josip Boljkovac (91) protiv kojega se na Zagrebačkom županijskom sudu vodila istraga zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine na području Karlovca iz 1945. godine, pušten je na slobodu jer je Ustavni sud odlučio kako su pritvaranje Boljkovca i istraga vođena protiv njega nezakoniti.

Informaciju o usvajanju njegove ustavne tužbe u utorak je Vjesniku potvrdio Boljkovčev odvjetnik Anto Nobilo rekavši kako je Ustavni sud odlučio da se protiv Boljkovca obustavi istraga i pritvor.

Temelj za takvu odluku je činjenica da je Boljkovac procesuiran po starome Zakonu o kaznenom postupkz, premda je novi ZKP stupio na snagu. Državno odvjetništvo ovu nelogičnost je obrazložilo tvrdnjom da su već prije postojale istražne radnje protiv nepoznatog počinitelja, na kojeg se kasnije naslonila istraga protiv Boljkovca.

Nešto prije 19 sati Boljkovac je u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila izašao iz zatvorske bolnice, a u prvoj izjavi novinarima kazao je da je pravda pobijedila. “U laži su kratke noge! Karamarko je imao planove da dobije veći broj birača. Ja nemam ništa osobno protiv njega, ali ovo mu neće koristiti. Ja sam vjerovao u pravdu”, rekao je Boljkovac po izlasku na slobodu, javila je Nova TV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*