Vada RH: Održana sjednica povjerenstva za koordinaciju potpore Hrvatima u BiH

Sjednica Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju potpore i financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2012. godinu, pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade RH i predsjednika Povjerenstva mr.sc. Nevena Mimice, održana je danas, 30. kolovoza 2012. godine, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Usvojen je tekst javnog natječaja te donesen Zaključak o raspisivanju javnog natječaja za prikupljanje ponuda za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu, koji će biti raspisan početkom rujna.

Sjednici su, uz potpredsjednika Vlade RH, prisustvovali predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i zamjenica predsjednika Povjerenstva mr.sc. Daria Krstičević, ministrica vanjskih i europskih poslova prof.dr.sc. Vesna Pusić, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskog sabora Ivo Jelušić, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskog sabora Ivica Mandić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, pomoćnik ministra zdravlja mr. Luka Vončina i ovlašten za obavljanje poslova glavnog tajnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske dr. sc. Kristian Turkalj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*