Valentina Rupčić, Esad Gotovuša i Vladimir Marčeta članovi UO Javnog RTV servisa

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici imenovao članove Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa: Esada Gotovušu iz bošnjačkog naroda, Vladimira Marčetu iz srpskog i Valentinu Rupčić iz hrvatskog naroda.

Za imenovanje je glasalo osam izaslanika, tri su bila suzdržana, a dva protiv.

Halid Genjac i Nermina Kapetanović pokušali su da osporiti ovo imenovanje, jer smatraju da “nelegitimno Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) ne može predlagati legitimne članove Upravnog odbora”, a spomenuli su i određene mogućnosti sukoba interesa kod Marčete i Gotovuše.

Oni su zatražili i odgađanje imenovanja članova Upravnog odbora, ali su svi njihovi prijedlozi odbijeni.

Izaslanicu su podržali načela Prijedloga zakona o protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Usvojen je i Godišnji izvještaj o izdanim dozvolama za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2011. godinu.

Sjednica je, zbog obaveza članova Kolegija, prekinuta, a bit će nastavljena u četvrtak kada bi terbala biti održana i nova sjednica Doma naroda na kojoj bi trebao biti razmatran prijedlog proračuna institucija BiH za 2013. godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*