Vasić: Rezolucija HNS-a je pozitivan korak prema ravnopravnosti tri konstitutivna naroda

Rezolucija Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru se u smislu teritorije ne tiče Republike Srpske, ali predstavlja pozitivan korak prema ravnopravnosti tri konstitutivna naroda, ocijenio je izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić.

Vasić je Srni rekao da ova rezolucija treba zabrinuti svakog dobronamjernog prema BiH, da je potrebno analizirati sve što je Hrvatski narodni sabor pripremio i vidjeti da je to dugoročna orijentacija hrvatskog naroda u Federaciji BiH.

“Onaj tko misli dobro BiH shvatit će to ozbiljno, onaj tko ne misli dobro proglasit će to fašizmom ili separatizmom, ali mislim da je to jedan pozitivan korak prema ravnopravnosti tri konstitutivna naroda”, kaže Vasić.

Vasić je dodao da se sve što je zaključeno na Saboru tiče Federacije BiH, pa tako i teritorijalna jedinica sa hrvatskom većinom, jer je Federacija i u Daytonu pripremljena za tako nešto formiranjem deset kantona.

“Riječ je o stvarima koje su interne i federalne i RS može samo pozdraviti sve što je vezano za ravnopravnost tri konstitutivna naroda, uz napomenu da je RS u Daytonu u BiH unijela svoju teritoriju, državnost, institucije i oružanu silu i Rezolucija se u smislu teritorije ne tiče RS”, naglasio je Vasić.

Prema njegovim riječima, Rezolucija je posljedica dugogodišnje torture nad jednim ustavnim narodom u Federaciji BiH. “Radi se o dvadesetogodišnjem projektu u kojem su Hrvati namamljeni u razne sporazume i na kraju izigrani zbog čega nisu primijetili da su izgubili konstitutivnost i ravnopravnost u FBiH”, rekao je Vasić.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*