Vatikan ušutkao istarske svećenike

Vatikan je preuzeo kontrolu nad Crkvom u Hrvatskoj, biskupi i svećenici ništa ne smiju poduzimati ili izjavljivati o slučaju Dajla. Inače će biti sankcionirani najstrožim crkvenim kaznama, objavila je Hrvatska radiotelevizija.

Naime, nakon višednevnih pokušaja istarskih biskupa da vrijedne nekretnine ne pripadnu benediktincima, što, prema njihovu mišljenju, nije pravno ispravno, Vatikan je hrvatskim svećenicima zabranio medijske istupe u vezi s imovinskim sporom.

Kancelar Porečko-pulske biskupije Ilija Jakovljević dobio je zabranu javnih istupa, a kako neslužbeno doznajemo, biskup Ivan Milovan otkazao je punomoć odvjetnicima koji su dosad zastupali Biskupiju.

Iako nema službene potvrde, čini se da će istarski svećenici odustati od žalbe na sudsko rješenje kojim se brojne nekretnine i četiri milijune eura moraju vratiti talijanskim benediktincima.

1 Comment

  1. to znaci definitivan razlaz HRVATSKE DRZAVE I VATIKANA,,,NEKA NJEMAC VRATI SVOJIMA U NJEMACKOJ–OVOGA PUTA JE POLETIO PREBRZO U IME VJERE U BOGA==POKOJNI VOJTILA JE PAPA BIO–OVAJ NJEMAC SIGURNO NIJE,,,CRKVA HRVATA SIGURNO NECE OPSTATI BUDE LI SLIJEPO SLUSALA OVOGA PAPU–NEKA NAMA VRATE PRVO NASE–ONDA NEKA PAPA OTIMA TUDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*