Veliki požar u rafineriji nafte u Sisku

U rafineriji nafte u Sisku, između postrojenja KP-6 i rezervarskog prostora, u ponedjeljak oko 10 sati i 30 minuta buknuo je požar zbog zapaljenja naftnih produkata, priopćili su iz Ine. Oblak dima bio je visok dvjestotinjak metara, a svakih nekoliko minuta odjekivale su eksplozije.

Na sreću nitko nije ozlijeđen, a iz Ine poručuju da je riječ o cijevima kroz koje prolazi nafta čije izgaranje ne bi trebalo imati posljedica za zdravlje građana kao ni za okoliš.

Županijski centar 112 obavijestio je Siščane čije su kuće uz pogon KP-6 da se evakuiraju zbog dima i slušaju program lokalnih medija koji će im davati redovite upute.

Požar u Rafineriji Sisak poslijepodne je došao pod nadzor vatrogasaca te su, prema zapovijedi vatrogasnog zapovjednika Sisačko- moslavačke županije, povučene zračne snage koje su bile planirane za gašenje požara.

Uspostavljen je i stožer zaštite i spašavanja grada Siska a na sastanku je i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović poslao je toksikološku službu kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na teren, sa svom potrebnom opremom.

Javnost će pravovremeno biti obaviještena o svim mjerama i poduzetim radnjama iz područja djelovanja kriznog stožera. Nadziremo stanje te ćemo u slučaju potrebe za pojačanom zdravstvenom skrbi uključiti sve potrebne dodatne kapacitete, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*