Veterani HVO Sarajevo organizirali šahovski turnir u povodu Dana državnosti BiH

Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja (U.O.O.U.D.B.) HVO Sarajevo danas je u sarajevskom klubu SSH, upriličila I. šahovski turnir u povodu Dana državnosti BiH.

Turnir je osmišljen kao jednodnevna sportsko-kulturna manifestacija, na kojoj su sudjelovali članovi  Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo i mladi šahisti, po pozivu organizatora.

Turnir je otvorio predsjednik U.O.O.U.D.B. HVO Sarajevo prof.dr.sc. Marinko Pejić, koji je istakao da su ciljevi ovoga projekta obilježavanje 25. studenog, datuma koji predstavlja temelj suvremene države BiH, te doprinos sportskom i kulturnom životu Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo, s posebnim akcentom na afirmaciju mladih šahista.

Najbolje plasirani sudionici turnira su: Hajrudin Burina, Juki, Dušan Pavlović, Stefan Kunarac, Pavao Zornija, Kristian Knežević, Džan Lukšija, Željko Gudelj, Goran Gotovac i Dario Vlahović.

Nakon službenog dijela turnira upriličen je zabavno-glazbeni program, u okviru kojeg je nastupila glazbeno-pedagoška skupina „Academia-Band“.

Pokrovitelji turnira bili su Općina Novo Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Ministarstvo za boračka pitanja KS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*