VIDEO Američki kongresnik priznao da je ženama slao fotografiju svog spolovila

Američki kongresnik Anthony Weiner uplakan je priznao da je putem Twittera mladim obožavateljicama slao svoju fotografiju na kojoj je prikazan intimni dio njegovog tijela.

– Ja sam snimio fotografiju i ja sam je slao, kazao je 46-godišnji demokrat iz New Yorka i dodao da mu je “jako žao za bol koju je prouzrokovao”.

Svoje javno priznanje imao je na pres-konferenciji koju je izravno prenosila nacionalna televizija, javljaju agencije.

Fotografija koju su dobile njegove obožavateljice, a među njima i jedna žena iz Seattlea, prikazivala je penis u erekciji u hlačama, i to u krupnom kadru.

Weiner je prvo tjednima negirao da je on poslao tu fotografiju, tvrdeći da mu je profil bio hackiran. Medijski pritisak natjerao ga je da prizna istinu.

Brišući suze, na pres-konferenciji je ispričao kako je godinama sa šest žena razmjenjivao poruke koje aludiraju na seks. Ipak, dodao je da ih nikad nije upoznao i da nije imao nikakvu “fizičku vezu” ni s jednom drugom ženom osim sa svojom suprugom. Weiner je, inače, već godinu dana u braku.

“Ne znam što mi je bilo na pameti. Ovo je bilo destruktivno”, rekao je. “Ipak, neću dati ostavku. Jasno, preuzet ću odgovornost za ovo.”

Istraga o ovom slučaju neće moći biti izbjegnuta. Weiner je ovim postao treći političar iz New Yorka koji je u posljednje vrijeme imao probleme zbog svojih nastranih navika.

Weinera su tabloidi i ranije proganjali zbog njegovog prezimena koje se izgovara jednako kao kobasica za hot dog.

(Hrvatska riječ/agencije)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*