VIDEO Lagumdžija na HRT-u odbacio optužbe da radi protiv Hrvata

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija gostovao je u srijedu navečer na Dnevniku HRT-a i iznio svoje viđenje aktualne krize oko uspostave vlasti u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini.

Obraćajući se hrvatskoj javnosti, Lagumdžija je u ironičnom tonu odbacio optužbe da je vlast koja predvodi njegova stranka svojevrsna «Bošnjačka samouprava», navodeći kako je predsjednik te navodne «Bošnjačke samouprave» Ante Budimir (zapravo Živko), Hrvat koji je, kako reče Lagumdžija, po Slavoniji pucao po JNA zrakoplovima dok je aktualni lider HDZ BiH Dragan Čović u to vrijeme popravljao ta oružja.

Lagumdžija je uporabio i termin «sanaderizacija» opisujući situaciju u BiH protiv koje se bori, a kazao je i da su on i Sulejman Tihić, predsjednik SDA, reagirali u «slučaju Purda», dok su Čović i Ljubić šutjeli «čekajući valjda da se dogodi ono što se, hvala Bogu, nije dogodilo», odnosno da hrvatski branitelj bude izručen Srbiji.

Lagumdžija je također odbacio optužbe da njegova i stranke potpisnice tzv. Platforme nemaju hrvatski izborni legitimitet, navodeći da Bosna i Hercegovina «nije prosti zbir tri plemena».

Na kraju, kazao je da će, vezano za problem oko uspostave vlasti u Federaciji BiH, za koju dva HDZ-a tvrde da je neustavna, biti poštovan pravorijek Ustavnoga suda.

(Hrvatska riječ)

10 Comments

  1. Lagumdzija govori o “sanaderizaciji”, no s jednom od stranaka koje su po njemu “sanasderirane” ulazi u koaliciju s kojom onda nastupa protiv drugih “sanaderiziranih” stranaka. Općenito, njegov nastup je primjereniji predizbornoj kampanji nego li sadasnjoj situaciji. Kakve veze ima slucaj Purda ili ratna prošlost novoizabranog predsjednika Federacije, kojemu, uzgred budi receno, Lagumdzija ne zna ime, s procesom uspostave vlasti. Lagumdzija je ovim nastupom jos jednom potvrdio da je manipulator!

    • Pokušava povući paralelu sa HDZ-om RH na HRT-u, a zaboravlja aferu “Reket”. Jeftin trik kojega nitko nije “popušio”.

  2. Ja nisam primjetio taj “ironični” ton – a sanaderizacija je fakat – pola lidera HDZ-a je sada na Remetincu ili u Hagu, zar ne

  3. Preslusajte ponovo o kojoj “sanaderizaciji” Lagumdzija govori. On govori da su dosadasnje vladajuce stranke u BiH “sanaderizirane”. Doslovono je rekao: “Vi ste imali srecu, vi ste imali jednu Sanaderovu strukturu, mi na zalost imamo tri.” No, Lagumdziji ne smeta bošnjačka “sanaderizirana” struktura. Sutra, kad na red dođe uspostava vlasti na razini BiH, nece mu smetati ni srpska. Jedino se ustobocio rusiti hrvatsku “sanaderiziranu” strukturu, sto je jako prozirno.

  4. Stranka preva za izdaju i unistenje Hrvata u B.i Hercegovini. Bilo koja politicka udruga ako radi i unstava svoj narod to je izdaja. Sluziti onima koi zale stvoriti po principu jacega. Muslimanska politika, istjeralaili pogubila preko 130 tisuca Hrvata. Oceli ta stranka prava recu svojim Begovoma kojim oni sluze. Ja poznaje ljude koi su izbjgli muslimanskom teroru. Strahote nositi Hrvatcku oznaku ili lancic sa krizicom, odmanto ignoriraju. Pljackaju se crkve, rusese nedgrobni spomenici. Toje slika muslimana i njihove ideje vladavina. U takvim uslovima Hrvati rezjedinjeni nemogu uspjet.Stranka prava koje je stala u sluzbu bosansim begovima tu stranku prava nju ce muslimani progutat kao macka misa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*