Više od 100.000 vjernika na Trgu Sv. Petra molilo Angelus s Benediktom XVI.

benedikt-16Papa Benedikt XVI. molio je danas svoj posljednji Angelus s hodočasnicima okupljenima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu. Više od stotinu tisuća vjernika okupilo se na vatikanskom trgu i okolnim ulicama pozdravljajući Papu transparentima i zastavama iz cijeloga svijeta, Meksikanci su pjevali svoj “Cielito lindo”, a članovi Katoličke akcije molili krunicu.

Papin su nagovor često prekidali pljeskom, a Papa im je zahvalio riječima: “Grazie, Grazie”.

“Gospodin me zove ‘uspeti se na goru’, da se još više posvetim molitvi i razmatranju. Ali to ne znači napustiti Crkvu, štoviše, ako to Bog traži od mene to je upravo zato da joj mogu nastaviti služiti s istim predanjem i ljubavlju kojom sam to činio do sada, ali na jedan način koji više odgovara mojoj dobi i mojim snagama”, istaknuo je Benedikt XVI. u nagovoru vjernicima.

Osvrnuvši se na ulomak iz ulomak iz Evanđelja o Gospodinovu preobraženju, Papa je istaknuo kako se iz njega može izvući vrlo važno učenje. “To je, prije svega, primat molitve, bez koje se čitav apostolski i karitativni rad svodi na puki aktivizam. U korizmi učimo dati pravo vrijeme osobnoj i zajedničkoj molitvi, koja daje polet našem duhovnom životu. Osim toga, molitva nije odvajanje od svijeta i njegovih proturječja, kao što je to Petar htio učiniti, već molitva potiče čovjeka da nastavi put, potiče ga na djelovanje. ‘Kršćanski se život’, pisao sam u Poruci za ovu korizmu, ‘sastoji u stalnom usponu na ‘brdo’ susreta s Bogom a zatim silaženju među ljude, noseći ljubav i snagu koje nam taj susret daje, tako da svojoj braći i sestrama služimo istom onom ljubavlju kojom Bog ljubi'”, rekao je Benedikt XVI., dodavši kako osjeća “da je ta Božja riječ na poseban način upućena meni u ovom času moga života. Gospodin me zove ‘uspeti se na goru’, da se još više posvetim molitvi i razmatranju”.

Sveti Otac zahvalio je vjernicima na raznim jezicima za njihove molitve, ljubav i solidarnost, kojom ga prate u ovom odlučnom trenutku njegova života. Na molitvu i solidarnost pozvao je vjernike i preko Twittera: “U ovom posebnom trenutku, pozivam vas da se molite za mene i za Crkvu, povjeravajući se kao i uvijek u Božju Providnost”. [IKA]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*