Više od 200 bivših vojnika pokušalo ući u zgradu Parlamenta FBiH

Tijekom sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, danas u Sarajevu, umalo nije došlo do incidenta između policije, u kojoj ima i pripadnika specijalnih snaga sa štitovima, i umirovljenih pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su prosvjedovali ispred zgrade Parlamenta.

Grupa ovih bivših vojnika u kojoj je trenutno više od 200 ljudi, pokušala je u jednom trenutku da uđe u zgradu Parlamenta, ali je ispred njih stala policija i tenzije su se smirile, kada je u zgradu propuštena nekolicina koja će zastupati cijelu ovu grupu.

Saznaje se neslužbeno da će tih nekoliko predstavnika nezadovoljnih bivših vojnika uskoro primiti predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Fehim Škaljić, a tijekom dana i federalni premijer Nermin Nikšić.

Ova grupa okupila se od jutros pred zgradom Parlamenta nezadovoljna zbog informacije da će premijer Federacije BiH Nikšić predložiti povlačenje s dnevnog reda predloženih dopuna Zakona o povoljnijem umirovljenju.

Te dopune najavljuju da će Federacija preuzeti brigu o isplatama mirovina ovim bivšim pripadnicima Oružanih snaga, umirovljenih svojevremeno po državnom zakonu. Dnevni red današnje sjednice Zastupničkog doma još nije konačno utvrđen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*