Vjesnikovi vjerovnici ne se mogu naplatiti, nema novca ni za troškove stečaja

Vjerovnici Narodnih novina Press d.o.o. u stečaju, tvrtke koja je bila izdavač Vjesnika, prihvatili su na današnjem sudskom ročištu izvještaj stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića po kojem nema izgleda za nastavak poslovanja, a izgledi za naplatu vjerovničkih potraživanja su gotovo nikakvi.

Prema Stjepovićevu izvještaju, stečajna masa nije dovoljna ni za pokriće troškova stečajnog postupka, a kamoli za namirenje vjerovnika, među kojima je najviše bivših novinara Vjesnika. Oni, prema zakonu, ulaze u prvi isplatni red, u kojem je prijavljeno 17,9 milijuna kuna potraživanja, dok vjerovnici drugog isplatnog reda potražuju 14,9 milijuna kuna, pa su ukupna potraživanja 32,8 milijuna kuna.

“Ne postoje nikakvi izgledi da se vjerovnici namire, pa čak ni djelomično”, rekao je Stjepović.

Među većim vjerovnicima tvrtke su Tiskara Vjesnik, Ministarstvo financija, Hrvatski telekom i Hina. Stečaj Narodnih novina Press otvoren je 12. rujna.

Tvrtka je, prema ocjenama stečajnog upravitelja, prije stečaja opstajala isključivo na račun državnih dotacija, s previše zaposlenih koji su imali previsoka primanja, te uz nesposobne i nezainteresirane uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*