Vlada Jadranke Kosor preživjela glasovanje o povjerenju

Cjelodnevna žestoka rasprava u Hrvatskom Saboru o povjerenju predsjednici Vlade Jadranki Kosor i njezinim ministrima dodatno se rasplamsala iza 22 sata nakon izlaganja SDP-ovog zastupnika Željka Jovanovića, koji je ponovio da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija.

“Vrh HDZ-a je pod HDZ-ovom vlašću organiziran tako da kontinuirano proizvodi korupciju. A da bi se to promijenilo, mora se isključit proizvodnja korupcije jer DORH u ovom trenutku zbrinjava samo otpad proizvodnje. Prijevremeni izbori spriječili bi daljnju proizvodnju korupcije, a najveći doprinos za Hrvatsku bio bi da Kosor potpiše svoju ostavku”, rekao je Jovanović.

Replicirao mu je Vladimir Šeks koji je rekao: “Klevetnička je tvrdnja da je vrh HDZ-a kriminalna organizacije. Točno je da je vrh SDP-a kriminalna organizacije i da treba razmotriti primjenu članka 129. Ustava koji određuje da Ustavni sud nadzire ustavnost programa političkih stranaka i da se sukladno s Ustavom može zabraniti njihov rad. Vrh SDP-a krši temeljna načela ustavnog poretka i ne priznaje odluke Ustavnog suda i zbog toga bi mogli doći pod udar zakona i zabrani rada političke stranke SDP-a.”

Uslijedio je niz SDP-ovih replika, a predsjednik stranke Zoran Milanović zatražio je pauzu.

“Nakon ovakve izjave Šeksa SDP u ovoj blamaži više neće sudjelovati, a vi kako hoćete”, poručio je Milanović nakon stanke.

Iza ponoći zastupnici su konačno glasali o povjerenju Vladi. Za iskazivanje nepovjerenja Vladi glasala su 62 oporbena zastupnika, dok je 79 vladajućih premijerki Jadranki Kosor iskazalo povjerenje i tako održali Vladu na životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*