Vlada optužila HDZ da ogovara Hrvatsku u inozemstvu i otežava joj ulazak u EU

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je, ne spominjući izrijekom tu stranku, optužio HDZ da u inozemstvu ogovara aktualnu Vladu i nanosi štetu nastojanjima Hrvatske da se izbori za članstvo u Europskoj unij.

Milanović je sjednici Vlade rekao kako nema iluzija da njihovi politički suparnici neće po inozemstvu ogovarati aktualnu Vladu kao što to nije činila njegova stranka dok je bila u oporbi.

“Ne znam na koga je mislio premijer Milanović ali ako je mislio na HDZ s indignacijom odbacujemo takve optužbe”, izjavio je Gordan Jandroković, član predsjedništva HDZ-a, ističući da njihova stranka radi upravo suprotno – čini sve kako bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala puno pravna članica EU.

Jandroković je optužio premijera Milanovića da upravo on u inozemstvu govori loše o Hrvatskoj.

“Želio bih podsjetiti kako je upravo premijer Milanović prilikom posjeta Njemačkog govorio o Hrvatskoj kao zemlji paradoksa i u kojoj se ne plaća porez. Možda su i te njegove izjave razlog što su pojedini njemački dužnosnici kritični prema napretku koji ostvaruje Hrvatska kad je riječ o ulasku u EU”, rekao je Jandroković.

Jutarnji list prenosi riječi neimenovanog izvora iz Hrvatske vlade koji je u srijedu poslijepodne ustvrdio kako “nema sumnje da neki političari HDZ-a aktivno pokušavaju, ako ne zaustaviti, onda barem otežati ulazak Hrvatske u Europsku Uniju”.

“Jednostavnim rječnikom, oni nas tračaju u Bruxellesu, i to što rade palo je na plodno tlo kod jednog dijela europskih političara. Uzmite samo Doris Pack koja je 20 godina branila HDZ, i kada su izvodili najveće moguće makinacije, a sada našu Vladu napada jer još nismo riješili deset, uglavnom tehničkih pitanja. Nemojte reći da je to slučajnost”, pojasnio je izvor Jutarnjeg lista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*