Vlada RS podnijela ostavku, Džombić pojasno: Izgubio sam povjerenje Dodika i SNSD-a

Aleksandar-DzombicVlada RS-a danas je podnijela ostavku koja će biti prihvaćena na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a koja mora konstatirati da prestaje mandat vlade Aleksandra Džombića.

Zastupnici Skupštine RS-a već su dobili potpisanu ostavku premijera Aleksandra Džombića. Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić potvrdio je u izjavi novinarima da je parlament dobio zahtjev za posebnu sjednicu parlamenta i to samo s jednom točkom dnevnog reda.

“Primio sam pismo u kojem se navodi da je Vlada Republike Srpske podnijela ostavku i na osnovu ovog pisma zakazao sam posebnu sjednicu Narodne skupštine koja mora donijeti odluku da prestaje mandat Vladi”, dodao je Radojičić.

Aleksandar Džombić, premijer u ostavci, izjavio je da je do ostavke Vlade RS-a došlo nakon što je on, dvije godine od preuzimanja mandata, izgubio podršku Milorada Dodika i SNSD-a.

“Smatram da je danas, kada je ta podrška SNSD-a i Dodika uskraćena, moralno i politički odgovorno da podnesem ostavku”, rekao je Džombić, izjavio je Džombić na konferenciji za novinare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*