Vođa vehabija iz Bužima: Srbi i Hrvati trebaju davati daju 10 posto imovine i onda su mirni

bilalOd Srba i Hrvata treba uzimati deset posto imovine, po uzoru na Osmansko carstvo, koje je od nemuslimanskog stanovništva uzimalo harač, poručio je Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, lider vehabija iz Bužima.

Jedan od najpopularnijih propovjednika među pripadnicima vehabijskog pokreta, u svojoj je hutbi, koja je nedavno osvanula na video-servisu YouTube, kazao je istomišljenicima da ne smiju dirati čast i prolijevati krv Srba ili Hrvata, ali ako su oni “pod okvirom islama”.

“I njegove obaveze prema takvim povlasticama, koje on ima u našem društvu, jest samo da bude lojalan i da jednom u godini, ako bude imao mogućnosti, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima – deset posto”, poručio je Bosnić, koji je zbog terorizma bio uhićen u listopadu prošle godine, a potom je pušten.

Na videu, pod nazivom “Bilal Bosnić – hutba 18. 1. 2013 – Naš odnos prema Kur’anu”, vehabija dalje precizira da bi jedan dan u godini bogataši trebalo od svoje imovine donositi desetinu i onda su “mirni”, “nitko ih ne smije dirati i niko ih ne smije mobilizirati”.

Štoviše, na kraju hutbe, koja traje oko 44 minute, poručio je da će islam ući u svaku kuću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*