Voditelj pozvao Al Qaidu da baci bombu kad Hrvatska uđe u EU

Demokratska zajednica Hrvata, politička stranka vojvođanskih Hrvata, poslala otvoreno pismo predsedniku Savjeta Republičke radiodifuzne agencije vladiki Porfiriju, kojim je zatražila da se TV Prva Srpska oduzme pravo na nacionalnu frekvenciju zbog vrijeđanja Katoličke crkve i govora mržnje prema hrvatskom narodu, prenijela je agencija Tanjug.

U otvorenom pismu stoji da je u emisiji “Večer s Ivanom Ivanovićem” 29. travnja i 6. svibnja voditelj pogrdnim rečima govorio o Katoličkoj crkvi i “pozvao Al Qaidu da pričeka da Hrvatska uđe u Europsku uniji pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje”.

Ivanović je, kako se navodi, i mnogo puta do tada izjavio da mrzi Hrvate, te svojim stavovima poticao međunacionalnu mržnju. Prema ocjeni DZH, “Prva Srpska” televizija sa “takvom koncepcijom nema što tražiti u medijskom prostoru Vojvodine i Srbije”.

DZH je od vladike Porfirija zatražio da stane u zaštitu svih građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost, izrazivši čuđenje da nitko do sada nije stao u zaštitu katolika, kao što se činilo za druge u sličnim situacijama.

“Čak i sam poziv Al Qaidi na ubijanje jednog naroda nije bio dovoljan da RRA, resorno ministarstvo ili druga nadležna državna tjela kojima je u opisu posla, reagiraju”, dodaje se u otvorenom pismu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*