Vojislav Blažević nije iz Banje Luke, niti ima bh. putovnicu, rođen je u Smederevu

Vojislav Blažević (1959.), koji je u Hrvatskoj osumnjičen za podmetanje dvije eksplozivne naprave 9. i 11. siječnja u Zagrebu, nije iz Banje Luke. Rođen je u Smederevu, gdje je i odrastao, a potom se doselio u Hrvatsku, gdje živi dio njegove obitelji.

Blažević nema bh. putovnicu i posljednji put je u BiH viđen na Bjelašnici, prije godinu, na jednom od regionalnih okupljanja paraglajdera. To su podaci koji su istražitelji potvrdili Dnevnom avazu nakon što je MUP RS zaprimio zahtjev hrvatske policije za pomoć u istrazi.

Blaževići s područja banjalučke regije trpe sve veći pritisak, s obzirom na informacije da je osumnjičeni za podmetanje dvije eksplozivne naprave u Zagrebu njihov prezimenjak.

Ekipa Dnevnog avaza razgovarala je jučer s mještanima Dragočaja, Mišinog hana i Ivanjske, ili današnjeg Potkozarja. To su naselja u kojima su prije rata živjeli Blaževići, no tijekom rata su protjerani, a nakon završetka rata tek poneki Blažević se vratio u rodno mjesto, a za Voju ili, kako ga hrvatski mediji zovu, “ponoćnog bombaša”, nikada nisu čuli.

“To nema nikakve veze s nama. Imam 56 godina i znam svakog Blaževića koji je u tom periodu rođen na ovoj regiji. Velika šteta nanosi se neistinama”, rekla je novinarki Dnevnog avaza Marina Rogić, prva susjeda Blaževića u zaseoku Stranjani u Dragočaju.

Nakon što je hrvatska policija od kolega iz susjedne države zatražila provjeru mogućih Blaževićevih veza u Banjoj Luci, Blaževićev odvjetnik Branko Šerić izjavio je da je njegov klijet u Banju Luku išao u posjet punici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*