Vojnici iz BiH spremni za odlazak u Afganistan

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) general-pukovnik Miladin Milojčić izjavio je u intervjuu Radiju Federacije BiH da su pripreme za odlazak naše jedinice u misiju ISAF u završnoj fazi. U Afganistan bi bh. vojnici mogli otići slijedećeg mjeseca.

– Završeno je certificiranje naših 50 vojnika i postrojbe u cjelini i to su obavili naši partneri u ISAF-u Danci, rekao je Milojčić, dodajući da se deset naših časnika već nalazi u Afganistanu, od kojih su dvojica pri danskom kontingentu.

Odgovarajući na pitanje o tome ima li Zajednički stožer OSBiH odgovarajuće obavještajne podatke s afganistanskog ratišta, general Milojčić je rekao da te podatke svakodnevno dobivaju.

“Naša postrojba će otići u pokrajinu Helmand u južni dio Afganistana, gdje ima dosta borbi, ali mi nećemo sudjelovati u bitkama, nego će naši vojnici čuvati određene baze. I pored toga, rizika ima, a mi smo, osim obuke, da bismo smanjili rizike, naše ljudstvo adekvatno naoružali i opremili. Zapovjednik naše postrojbe u Afganistanu je major Željko Moravac.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*