Vozača osumnjičenog za otmicu Antonije Bilić policija lovi po šumama oko Srpca

Potraga za Draganom Paravinjom (43), vozačem kamiona osumnjičenim za otmicu Antonije Bilić (17) iz mjesta Kričke kod Drniša u Hrvatskoj, još traje i neće biti prekinuta dok bjegunac ne bude pronađen, potvrđeno je Srni iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Na mjesto akcije u selo Donji Srđevići večeras je došao i ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo koji je potvrdio da je uhićena supruga odbjeglog Paravinje – Milijana koja je sa njim došla u Srbac u posjet rodbini.

Paravinja je pobjegao u šumu na obroncima planine Motajice, potvrdila je danas ranije Srni glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja. Ona je zamolila građane Srpca, Dervente, Prnjavora, Laktaša i Gradiške da policiji dojave ukoliko primijete Paravinju i tako olakšaju njegovo uhićenje. Šoja je potvrdila da je Dragan Paravinja visok oko 180 centimetara, ima potpuno sastavljene obrve i plave oči, a od odjeće crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice.

Srbačka policija locirala je danas u mjestu Donji Srđevići Paravinju koji je Srpskoj osumnjičen za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i za kojim je sud na Sokocu raspisao centralnu potjernicu.

Paravinja je navodno državljanin Hrvatske i Srbije. Živio je u stričevoj kući u Bilišanima kraj Obrovca, a obitelj mu živi u Srbiji.

Maloljetnoj Antoniji Bilić u Hrvatskoj se izgubio svaki trag 7. lipnja kada se sumnja da je ušla u kamion koji je stopirala. U potragu za nestalom djevojkom u Hrvatskoj je angažirano 1300 policajaca, pripadnika gorskih službi spašavanja, lovci, vatrogasci, a ispitano je 400 ljudi.

Stezanje obruča oko Paravinje počelo je kada su službenici ličko-senjske policije zaustavili sumnjivi kamion kod čvora Sveti Rok. Vozač je priveden na obavijesni razgovor i oslobođen sumnje jer je u vrijeme nestanka Antonije Bilić kamion vozio drugi vozač, koji je sada u bijegu. Još prije dva dana šef prijevozničke tvrtke prijavio je da mu se Paravinja ne javlja na mobitel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*