Vučurević negira optužbe iz Hrvatske

Ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević negirao je tijekom saslušanja kod istražnog suca u Šapcu sve navode iz optužnice i zahtjeva Hrvatske za njegovo izručenje, koja ga tereti za ratne zločine, uključujući i kampanju granatiranja Dubrovnika – rekao je Srni Vučurevićev odvjetnik Svetozar Vujačić.

– Vučurević je dao izjavu i negirao tu farsu od hrvatske optužnice, rekao je Vujačić, koji je s još dva beogradska odvjetnika, Vladimirom Božovićem i Vladimirom Cvijanom, nazočio saslušanju.

Vučurević je na saslušanju, naveo je odvjetnik, upitao kako je on mogao da zapovjeda vojskom i policijom kao načelnik općine, kao i to da su za djela granatiranja već osuđeni generali bivše JNA Pavle Strugar i Miodrag Jokić.

– On je rekao da je spasio više Bošnjaka i Hrvata za vrijeme rata, nego Srba i da za to ima dokaze. Rekao je da je svakom davao propusnicu, tko je htio napustiti, doći ili ući u Trebinje, dodao je Vujačić.

Davanje iskaza trajalo je više od jednog sata, a Vučurevićev iskaz bit će proslijeđen Kaznenom vijeću Višeg suda u Šapcu, koje će odlučivati o hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

Sud treba donijeti odluku do 22. travnja, kada ističe ekstradicijski pritvor određen bivšem trebinjskom načelniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*