Vuk Jeremić prijeti osvetom: Osobno ću nanijeti štetu Haaškom sudu

Predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić oštro je danas reagirao na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima i najavio je da će on osobno “nanijeti štetu” Haaškom sudu.

“Sve što sam oduvijek mislio o ‘haaškoj pravdi’ nakon današnjeg dana nema više razloga da se formulira politički korektnim jezikom”, napisao je Jeremić na svom osobnom profilu na društvenoj mreži Twitter.

Poslije prve reakcije na Twitteru, Jeremić je, osvrćući se na pozive da iz protesta podnese ostavku na funkciju predsjednika Opće skupštine, odgovorio da će drugačije reagirati, a tribunal je nazvao “međunarodnim kriminalcima”.

“Ne, neću podnijeti ostavku, već ću ovim međunarodnim kriminalcima nanijeti štetu koju nisu očekivali da će im se dogoditi”, napisao je Jeremić.

Današnju presudu povezao je Kosovom, točnije s istragom trgovine organima na Kosovu. “Neka prst na čelo stave oni koji su pristali da Euleks istražuje trgovinu organima na Kosovu. Zaključit će gospoda da smo ih sami sebi vadili”, napisao je Jeremić.

Napisao je i da neće više komentirati oslobađanje hrvatskih generala iz taktičkih razloga. “A sada treba biti pametan i potisnuti gorčinu. I zato više neću reći nijednu riječ, jer ih pažljivo prate. Neću da im dam priliku da se spreme”, napisao je Vuk Jeremić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*