Vukčević: Imamo svjedoka operacije u kojoj je Srbinu izvađeno srce!

Srbijansko pravosuđe izvijestilo je kako postoji svjedok koji je potvrdio da je sudjelovao u trgovini organima srpskih državljana tijekom sukoba na Kosovu, za što se terete kosovski pobunjenici, rekao je u nedjelju za agenciju France Presse srpski glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević .

“Postoji osoba koja je spremna svjedočiti o medicinskoj proceduri obično obavljanoj na sjeveru Albanije, a odnosi se na trgovinu organima srpskih državljana otetih tijekom sukoba na Kosovu 1998-1999 između kosovskih pobunjenika i srpskih vojnih snaga”, rekao je Vukčević, dodavši kako je svjedok “kosovski Albanac koji je i sam sudjelovao u sukobima”. On je izjavio kako je najmanje jednom prisustvovao zahvatima vađenja organa.

“Detaljno nam je opisao zahvat vađenja srčanog mišića na jednome srpskom zatočeniku u mjestu Kukes, na sjeveru Albanije krajem devedesetih”, rekao je Vukčević dodavši kako je “organ potom prodan na crnom tržištu”.

“Ispričao je kako su nekom Srbinu na području pograničnoga grada Kukesa izvadili srce te ga transportirali preko tiranskog aerodroma Rinas i prodali na ilegalnom tržištu ljudskih organa”, izjavio jeVukčević.

Svjedok je također ispričao na koji je način organ prebačen do zračne luke u glavnome albanskom gradu Tirani.

O tome je, u svojoj autobiografiji “Lov: Ja i ratni zločinci”, prva progovorila bivša haaška tužiteljica Carla Del Ponte. Ona je spomenula da je još 1999. o tome čula od nekih novinara.

U izvješću švicarskog parlamentarca Dicka Maryja koje je usvojila Parlamentarna skupština Vijeća Europe spominje se trgovina organima srpskih zatočenika, koju su obavljali kosovski pobunjenici na albanskom teritoriju tijekom sukoba sa srpskim vojnim snagama.

Marty je u svom izvješću kao jednog od glavnih protagonista te monstruozne optužbe prozvao vodećeg zapovjednika OVK, aktualnog kosovskog premijera Hashima Thacija, koji je odmah sve demantirao i najavio tužbu.

Srbijansko tužiteljstvo tvrdi da je bila riječ o 300 do čak 500 zarobljenih Srba kojima su organi vađeni i prodavani, iako za sada nitko nije pronašao trag i konačno odredište tih organa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*