Vukšić prozvao Ministarstvo poljoprivrede: Neutemeljeno optužujete hrvatske seljake

branko-vuksicLaburist Branko Vukšić prozvao je u Hrvatskom saboru Ministarstvo poljoprivrede zbog toga što je bez prethodno provedenog istraživanja zaključilo da je zatrovano mlijeko koje pijemo s farma hrvatskih seljaka.

“Kada bi tomu bilo tako, zatrovani bi nam bili i sirevi i mliječni proizvodi”, poručio je Vukšić nakon stanke koju je zatražio zbog afere o pronalasku štetnih tvari u mlijeku. “Zatrovano nam je uvozno mlijeko koje je došlo već prerađeno u Hrvatsku”, ustvrdio je.

“Je li Ministarstvo poljoprivrede postalo ministarstvo mljekarskih uvoznika ili ministarstvo Ivice Todorića? Zašto se s tolikom sigurnošću, bez potrebnih provjera, svaljuje krivnja na domaćeg seljaka i čemu tolika žurba u osudi”, zapitao je Vukšić.

Prema njegovu mišljenju, Hrvatska je veliku pljusku dobila i time što su štetne sastojke otkrili u susjednoj BiH, na koju često i neopravdano gledamo s visoka. Zapitao je i kakvu mi to hranu jedemo te što je još osim mlijeka kontaminirano i kakvo sve smeće iz uvoza jedemo, a i ne znamo.

“Sabor treba postati mjesto za polaganje računa, a trebaju ih polagati i premijer i ministri i zato smo tražili da se o skandalu koji dovodi u pitanje kvalitetu hrvatske hrane očituje ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina”, rekao je Vukšić.

Predsjedatelj Josip Leko podsjetio ga je da je istraživanje o toj aferi u tijeku te da će se “stvarno stanje moći sagledati kada budu utvrđene sve činjenice”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*