Za 18 uhićenih u akciji “Lutka” određen jednomjesečni pritvor

Sud BiH odredio je pritvor za 18 osumnjičenih u predmetu “Bojan Cvijan i drugi“, koji su uhićeni tijekom akcije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH kodnog naziva “Lutka”.

Jednomjesečni pritvor određen je Bojanu Cvijanu, Benelu Doriću, Davoru Mandiću, Muhamedu Ramiću, Seadu Roboviću, Edinu Ahmetspahiću, Ljubiši Laloviću, Marku Krajišniku, Nerminu Tahiroviću, Elviri Kajević, Azemu Kajeviću, Elvisu Zlatiću, Admiru Ahmetspahiću, Draganu Vujičiću, Vladanu Paradžiji, Draganu Jeftoviću, Benjaminu Halilović i Draganu Obućini, potvrdila je Srni glasnogovornica Suda BiH Asja Papo.

Pritvor može trajati do 12. listopada, a osumnjičeni se terete za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama i pranje novca, dodala je Papo.

Tužiteljstvo BiH je uputilo prijedlog za određivanje pritvora za 18 osoba uhićenih u policijskoj akciji “Lutka”, koja su pod istragom zbog više najtežih krivičnih djela počinjenih u BiH u proteklih nekoliko godina, uz obrazloženje da postoji opasnost od bjega i opasnost da bi boravkom na slobodi mogli prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike s ciljem onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage.

Tužiteljstvo BiH je predložilo pritvor i zbog sumnje da bi ove osobe, ako bi se našla na slobodi, ponovo izvršila isto ili slično krivično djelo, a posebno uzimajući u obzir način izvršenja krivičnog djela, njegove posljedice, te uznemirenost stanovništva BiH.

U akciji “Lutka” sudjelovalo je više stotina policijskih i službenika agencija za provođenje zakona sa razini BiH i na razini dvaju entiteta.

U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa policijskim i pravosudnim agencijama u okolnim zemljama, gdje se nalazi i jedan broj osumnjičenih osoba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*